Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (EU) 2016/679 i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18), CODUPO d.o.o. (u daljnjem tekstu: Firma) obvezuje se prikupljati osobne podatke (ime i prezime, adresa elektroničke pošte i ime tvrtke) korisnika svojih usluga samo uz dozvolu i u svrhu odgovaranja na upite, prijedloge te pružanja dodatnih informacija i ponuda vezanih uz upite. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz organizaciju edukacija, usluge konzultacija ili drugih traženih usluga, koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno date.

Obvezujemo se da nećemo iznijeti ili dati osobne podatke trećoj stranci, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza, a tada treća strana postaje izvršitelj obrade. Kada koristimo izvršitelje obrade za obradu vaših osobnih podataka u naše ime, zahtijevamo da obrađuju vaše osobne podatke samo u skladu s našim uputama. Također zahtijevamo da izvršitelji obrade potpišu odgovarajuće ugovore i/ili izjave koji pružaju dostatna jamstva za primjenu odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera na takav način da obrada podataka bude u skladu sa zahtjevima primjenjivog propisa o zaštiti podataka i osigurava odgovarajuću zaštitu vaših prava.

Vaše osobne podatke zadržavamo i čuvamo u obliku koji dopušta da vas identificiramo samo onoliko dugo koliko je neophodno za svrhe za koje se osobni podaci prikupljaju i legitimno obrađuju. To podrazumijeva da ćemo vaše osobne podatke čuvati i obrađivati sve dok vam pružamo usluge i zadržati ih nakon toga onoliko dugo koliko je potrebno za rješavanje eventualnih sporova koji mogu nastati poslije ili onoliko dugo koliko zakon predviđa. Nakon toga izbrisat ćemo vaše osobne podatke ili ih anonimizirati tako da se više ne mogu koristiti za identifikaciju.

Svi podaci o klijentu strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici firme i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Naša Internet stranica koju posjećujete koristi Kolačiće.

Kolačići su datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na vašem tvrdom disku, što našoj Internet stranici omogućava prepoznavanje vašeg računala prilikom slijedećeg posjeta stranice CODUPO d.o.o.

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su Kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske stranice i boljeg korisničkog sustava. Ti kolačići mogu biti privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici ili stalni kolačići koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta.

Kolačiće možete u bilo kojem trenu lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Podatke koji se pristupom na internetsku stranicu Firme automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama, IP adresa i sl.) Firma ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internetske stranice i radi poboljšanja njezina sadržaja i funkcionalnosti.

Ukoliko ste dali izričitu privolu za primanje naših Newslettera, možemo vam poslati informacije o blogu, novostima i zanimljivostima iz područja usklađenosti i integriteta u poslovanju u obliku našeg Newslettera.

Podatke koje ste nam dali kako biste se pretplatili na naš Newsletter, koristit ćemo samo za slanje Newslettera.

Ukoliko želite odustati od pretplate na Newsletter, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanje pretplate koja se nalazi u Newsletteru, te će se smatrati da ste povukli svoju privolu za primanje Newslettera.U slučaju otkazivanja pretplate, osobne podatke koje smo dobili od vas u tu svrhu, prestati ćemo obrađivati i pohranjivati.

Obrada podataka za primanje Newslettera nužna je za potrebe naših legitimnih interesa. Ukoliko nam ne želite svoje osobne podatke i/ili privolu dostaviti, niste to obavezni učiniti. Pravna osnova za primanje Newslettera je vaša privola (članak 6. stavak 1. Opće uredbe o zaštiti podataka), pa ćete isti primati samo u slučaju da ste nam dali vašu izričitu privolu.

U skladu sa zakonskim odredbama imate pravo na informaciju o Vašim osobnim podacima koji su pohranjeni u našim bazama podataka, te na ispravak, dopunu, ograničavanje obrade i brisanje osobnih podataka. Ispravak, dopunu, ograničavanje i brisanje osobnih podataka vršimo na pismeni zahtjev upućen na email adresu silvija.vig@codupo.hr. Kako bismo uvijek imali Vaše točne podatke, molimo da nas obavijestite ako dođe do promjene u podacima ili ako je došlo do pogreške pri unosu istih.